Turboweekend udsender deres EP BOUND som Stems på ReelTrak

Ep’en indeholder en række fornemme gæsteoptrædener, nemlig New Young Pony Club-forsangerinde Ty Bulmer, Efterklang-forsanger Casper Clausen og Quadron-frontkvinde Coco. Turboweekend forklarer den åbne tilgang til projektet i en pressemeddelelse.

“Når man har spillet sammen så længe, som vi har, kan man nogle gange få en lidt for fastlåst idé om, hvordan bandet skal lyde. Efter at have turneret med ‘Ghost Of A Chance’ i halvandet år var vi nået til et punkt, hvor vi gerne ville ryste posen lidt og udfordre vores egen selvopfattelse, og vi havde tre strategier”, fortæller trommeslager Martin Petersen, og forsanger Silas Bjerregaard uddyber:

“Dels valgte vi det kortere ep-format, fordi det virker mere spontant, og måske kunne narre os til at være friere i sangskrivning og produktion, dels var det et mål helt fra starten at arbejde med gæstevokaler, og dels ville vi lave et covernummer for at lade andre folks sangskrivning påvirke os.”

Det er ifølge pressemeddelelsen også forklaringen på ep’ens dobbelttydige titel, “Bound”, der både kan betyde ‘bundet’ eller ‘et spring’.

“Det har været en sjov og lærerig proces, og vi har allerede fået en masse idéer til vores tredje fuldlængde album, som vi er gået i gang med at skrive og forventer at have klar inden sommeren 2011”, siger bassist Morten Køie.

Den digitale udgave indeholder fem numre, der, fra og med i dag, kan hentes på bandets hjemmeside, mens vinylversionen også indeholder en coverversion af Talking Heads’ “Heaven”, fra bandets album “Fear Of Music” fra 1979.

Ep’en er en opfølger til Turboweekends album “Ghost Of A Chance” fra 2009, der har huseret på de danske radiostationer lige siden. Bandet spillede i år på tre af de største danske festivaler, Skanderborg, Spot og Roskilde Festival, ligesom de er blevet remixet af navne som DJ Tiësto og dubstep-kunstneren Joker. Trioen har også fået en aftale hos det engelske managementbureau Supervision, der har navne som Franz Ferdinand, Kaiser Chiefs og Crystal Castles i stalden.

Turboweekend - Bound